Kinderclown en contactclown


Puk als contactclown

Puk laat zien hoe belangrijk contact hebben is en wat dat kan veranderen voor iemand persoonlijk en in contact met elkaar. Hoe maak je contact ? Hoe blijf je in contact en wat levert dat op?
Een reactie van leerlingen groep 8: “Door met aandacht naar elkaar te kijken leer je veel van elkaar!”.
Wij raken steeds verder van elkaar weg. Kinderen groeten niet meer, mensen lopen langs en over elkaar heen zonder bewust te zijn van elkaar. Een beter contact met elkaar begint met jezelf open te stellen en al het kleine, op het eerste oog, onbelangrijke te respecteren en te waarderen. Puk brengt improviserende bezoeken bij jong en oud met aandacht en respect voor elkaar, met als doel positieve energie te genereren en achter te laten en daarbij samen plezier te hebben en je te ontwikkelen.

Puk op school
Puk laat kinderen zien dat ze er mogen zijn en hoe belangrijk het is dat je je kunt uiten. De kinderen komen in contact met emoties, muziek, fantasieën en met elkaar. De bezoeken zijn gericht op ontwikkeling. Puk brengt positiviteit waar iedereen deel van uitmaakt. De kinderen vergeten niet snel dat Puk is geweest omdat hij op een lichte, speelse manier stimuleert door samen met de clown nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn verschillende acts en voorstellingen mogelijk, eventueel gekoppeld aan een training en op maat gemaakt, zie ‘acts en voorstellingen’.

Puk in de Zorg
Puk brengt een lach op de dag, een ontsnapping aan isolement, een kwalitatief belangrijke dagbesteding. Het positieve en ontwapende karakter leidt tot andere inzichten en verandert gedrag in contact met anderen. Het contact met Puk is bovenal warm en respectvol.

  • Geïmproviseerde bezoeken waarbij iedereen en alles impulsen geeft tot spel.

  • Bezoek met de saxofoon als extra communicatie middel, waarbij Puk bekende liedjes speelt/zingt/danst tijdens zijn spel.

  • Samen muziek maken met Puk. Diverse muziekinstrumenten worden meegebracht voor de hele groep.

  • Muziekles van Puk. Puk blaast wat is blijven liggen nieuw leven in. Mogelijkheid tot het huren van een blaasinstrument en les van Peter.

  • Voor workshops zie ‘trainingen, workshops en muziek’.

Prijzen op aanvraag
Telefoon: 06-40756162