Klasse!Clowns


Voorstelling 1

Doelgroep: Groep 5 t/m 8
Waar: Op school in de klas / gymlokaal
Duur: Voorstelling van 30 min
Extra: Aansluitende sociale-vaardigheidstraining 45 min
Prijs per ll: Op aanvraag


Voorstelling
De clowns Puk en Bluf laten in een voorstelling zien hoe mensen met elkaar om kunnen gaan. Door naar elkaar te kijken en te laten zien wat ze van elkaar vinden houden de clowns iedereen een spiegel voor. Dit kan voor pijnlijke, grappige, maar vooral ook leerzame momenten zorgen. Hoe reageert Puk op het haar van Bluf als hij haar voor het eerst ziet? Hoe reageert Bluf op het saxofoonspel van Puk als hij geniet? De kinderen zullen al snel aanleiding geven voor de clowns om het op te lossen; dit kan echt niet langer! De voorstelling levert veel herkenbare situaties op, het spreekt kinderen aan op hun gedrag en laat tevens zien hoe en waarom het anders moet.

Workshop
Aansluitend kan een sociale-vaardigheidstraining worden gegeven met de voorstelling als eyeopener, want waarom kiezen kinderen tijdens de voorstelling wél voor de underdog en op het schoolplein niet?! Tijdens deze training is met aandacht en respectvol naar elkaar kijken en luisteren een speerpunt wat bij de leerlingen veel losmaakt. Kortom, op een luchtige, speelse en positieve manier beleven de kinderen veel plezier aan de workshop en komen ze stiekem tot andere inzichten.Voorstelling 2

Doelgroep: Groep 1 t/m 5
Waar: Op school in de klas
Periode: Gehele schooljaar
Duur: Voorstelling van 30 min
Prijs per ll: Op aanvraag


Voorstelling
De clowns Puk en Bluf pakken letterlijk en figuurlijk uit met de volgende thema’s: circus, muziek, techniek, voeding en op reis. Met “volle” koffers zorgen de clowns voor heel veel voeding voor elk thema. Eigen thema’s en projecten kunnen worden aangegeven. De clowns stappen in de belevingswereld van de kinderen. Door de ontdekkingen die de clowns doen, worden de kinderen geprikkeld om mee en na te spelen. Er wordt gespeeld met taal en begrippen als ver en dichtbij, hard en zacht, lekker en gezond etc. Zo is deze voorstelling een goede aanvulling op uw lessen, thema dagen/weken, jaar- of week programma.

NB. De voorstelling is los te boeken, de workshop is niet los te koppelen van de voorstelling.