Peter

Als muzikant is Peter autodidact en speelt hij vanaf zijn negende saxofoon. Zijn brede interesse voor muziek bracht hem van dweilorkest naar bigband, funk, pop, jazz, rock, folk, het muzikaal begeleiden van dichters tot muzikale clown. Hierdoor is hij een veelzijdig, gepassioneerd muzikant die altijd in is voor een nieuwe muzikale uitdaging.

De passie voor clownerie ontdekt hij in 2002 als hij clowns cursussen gaat volgen bij o.a. Ton Kurstjens. Net als de saxofoon werd de clown een verlengstuk van hemzelf. Het uiten van emoties, het contact met publiek, het samen plezier maken, zijn overeenkomsten welke onlosmakelijk verbonden zijn met Peter. Na het eerste optreden als clown wist hij ‘dit wil ik nooit meer kwijt!’

Peter doet als Puk veel ervaring op tijdens optredens bij o.a. kinderfeesten, openingen, festivals en scholen en vanaf 2005 ook als Evenementen-clown voor de CliniClowns, Stichting Opkikker en het Rode Kruis. In 2006 start hij met het geven van sociale vaardigheidstrainingen op basisscholen, op basis van positiviteit, respect en aandacht. In 2008 gaat Peter samen met Jans Koopmans voorstellingen en trainingen geven op basisscholen onder de naam Klasse Clowns. Tijdens de opleiding tot professionele clown van Siebe Fokkens in 2009, doet Peter ervaring op binnen de verschillende werkvelden van de Zorg.

Mede hierdoor besluit Peter per 1 januari 2010 als zelfstandig professioneel clown ‘Clowneriek’ op te richten. In Clowneriek kan Peter zijn veelzijdigheid kwijt: muzikant, contact clown voor jong en oud en workshopleider. Clowneriek richt zich met name op de Zorg, het onderwijs maar ook het bedrijfsleven. En dat wil hij delen met iedereen die dat wil.