Trainingen, workshops en muziek


Workshops en trainingen
Deze worden indien gewenst op maat gemaakt voor uw bedrijf, school, feest of organisatie.

Workshops en trainingen Clownerie voor mensen werkzaam in de Zorg
Het contact maken op niveau en het zintuiglijk prikkelen zijn belangrijke aandachtspunten van deze workshop. Door een aantal spelelementen van de clown te integreren in de praktijk, kan de bewoner meer rust en plezier ervaren. Tijdens deze workshops werken we o.a. aan eenvoudig spel maken met de alledaagse dingen in de omgeving (een boek op tafel, een ring aan een vinger, de vorm van een stoel) door er met alle aandacht en fantasie mee te spelen. Je leert contact te maken als clown, af te tasten hoe er op jouw spel aanbod wordt gereageerd en hoe je daar mee omgaat.

Workshop Clownerie
In deze workshop gooien we de vooroordelen overboord waardoor we met een frisse blik naar elkaar kijken en veel van elkaar leren. De clown is te vergelijken met een onbevangen kind, is positief, wil ontdekken en zegt overal “ja” op. Op deze manier gaan we contact maken, in aandacht en met respect naar elkaar, waarbij we incasseren en accepteren, zoals de clown dat ook doet op het moment dat iets niet lukt. Deze workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen

Workshop 'Emotie en Muziek'
In de workshop ‘Emotie en Muziek’ laat Peter, verschillende emoties en sferen meebeleven. D.m.v. diverse warming-up oefeningen komen allerlei emoties aan bod; van een hangende lip tot het woedend over de grond rollen. Welke emoties hebben de kinderen gehoord in zijn saxofoonspel? De kinderen vertalen de muziek in beweging, geluiden, kreten etc.. Ontdek hoe belangrijk het is om jezelf te uiten. Nb. Deze workshop is gekoppeld aan de voorstelling ‘De saxofoon vertelt’. Voor kinderen en volwassenen

Workshop Toeten en Blazen
Zelf blaasinstrumenten maken met een tuinslang, een trechter en een mondstuk. Flessen met water vullen op verschillende toonhoogten. Gebruik je fantasie en we maken een echt blaasorkest, waarna we een muziekstuk instuderen en uitvoeren.

Peter als energizer
Als energizer zet Peter groepen in beweging . Ter opwarming, als opfrisser of afsluiter, afgestemd op een symposium of tijdens een training, leggen we samen de focus op muziek, emotie en bewegen. Met vier verschillende saxofoons en verschillende emoties daagt Peter de groep op een lichte, ongedwongen manier uit en wordt er met klanken, kreten, melodieën en beweging een muziekstuk gemaakt.

Prijzen op aanvraag
Telefoon: 06-40756162